Преферентните искове за попълване на масата на несъстоятелността – Стефан Стефанов

0
(0)

Преферентните искове за попълване на масата на несъстоятелността

Книгата е първото съвременно изследване на най-често използваните в практиката способи за попълване на масата на несъстоятелността – преферентните искове по чл. 645, ал. 3 и 4, чл. 646, ал. 2, т. 1 и 3 и чл. 647, т. 4-6 от Търговския закон. На базата на богат сравнителноправен материал и критичен анализ на становищата в съдебната практика и правната доктрина са аргументирани редица нови идеи относно действителния смисъл на преферентните фактически състави. Водеща идея на книгата е разграничението между отделните групи искове за попълване на масата на несъстоятелността и разбирането, че съответните текстове на Търговския закон не разкриват действителния му смисъл, поради което подлежат на корективно тълкуване. За пръв път в съвременната правна литература са обосновани и идеите за максималната продължителност на подозрителните периоди по чл. 646, ал. 2 от Търговския закон и темата за възраженията на ответниците по преферентните искове.

Книгата е предназначена за практикуващи юристи, съдии, синдици, научни работници и студенти по право. Тя би представлявала интерес и за всички търговци, които са се оказали в положението на ответници по преферентни искове.

Стефан Стефанов е адвокат и главен асистент по гражданско и търговско право в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски". Настоящата книга е резултат на синтеза между дългогодишния практически опит на автора в областта на търговската несъстоятелност и трайните му научни интереси в тази сложна материя.

Автор: Стефан Стефанов Брой страници: 392
Категория: Правна литература Език: Български
Тегло: 0.510 кг.
Издател: Сиби Баркод: 9789547306912
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789547306912

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.