Пратеник на мъжки времена – Силвия Вачкова, Мартина Вачкова, Юрий Дачев

Пратеник на мъжки времена

Спомени за Григор Вачков + DVD филм "Ние, духовата музика"

Григор Вачков – обичан, щедър, силен, немногословен, открит, тайнствен, с изпънати рамене крачи през страниците на тази книга. В нея няма пълзене по биографична последователност и рецензентски редове за прекрасните му роли. Тя е опит, чрез осветени спомени и кадри, да настигнем мъжкото време, което донесе с присъствието си. Писма, дневници, неизвестни събития, премълчани или недовършени признания за големия български актьор събират надежда, че „последното лято“ на това мъжко време не се е изнизало. И че близо пред нас, като през прорасла родопска пътека, разсича тръните човекът, който твърдеше: „При мен всичко беше просто!“.

Това е една топла книга – не панахида за великия актьор, а спомен за прекрасния човек Григор Вачков. Спомени, събрани от най-близките му – Мартина и Силвия Вачкови и разказани от Юрий Дачев, историите в тази книга са пълни с усмивки, но и с носталгия.
В книгата са включени подробни списъци с филмовите и театрални роли на Григор Вачков, както и много снимки, излезли от личния архив на семейството, приятелите и колегите на великия актьор. С отзивчивото съдействие на БНТ и щедрото сътрудничество на авторите и техните наследници към изданието бе включен и DVD с запис на спектакълът „Ние, духовата музика“ от 1973г. (режисьор Иван Младенов, сценарист Йордан Радичков) с участието на Григор Вачков, Георги Парцалев, Георги Калоянчев и др.

„Пратеник на мъжки времена“ е посветена на 80-годишнината от рождението на Григор Вачков. Нейните автори са признателни на всички, които честно и обичливо, с написани или изречени думи, помогнаха за създаването й.

Автор: Силвия Вачкова; Мартина Вачкова; Юрий Дачев Брой страници: 260
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.393 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 9789544917937
Дата на издаване: 01.05.2012 ISBN: 9789544917937