Потъналите кораби по българското крайбрежие – Владимир М. Живков

0
(0)

"Тази тема е безкрайна", каза Траян Траянов, който преди години ме впечатли с един материал за изчезнал ветроход, поместен в "Морски вестник".

С оптимизъм, присъщо качество на начинаещия, аз започнах да събирам данни по темата. Реших, че мога да разчитам и на знанията на компетентни приятели като ги привлека за консултанти в осъществяването на моята идея. създадох прекрасен екип! Започнах,… но Траян се оказа прав. Това е работа,която ще доведа до край. Сега не мога даже да спра, за да отпечатам книгата с карта, защото непрекъснато излиза нова информация.

Вече реших, че ще бъде "отворена книга" на морската ни история без край. В каталога към картата има празни страници и празни полета. Предлагам ви да я прегледате и да продължите да я изпълвате с истории, загадки, снимки, конкретни данни, дати и имена.

Не се разколебавайте! Задачата е грандиозна, защото и българското Черноморско крайбрежие се оказа един от големите "капани за кораби" като Goodwin sands, Sable island, или Керченския проток, както твърдят великите изследователи на морските катастрофи Лев Скрягин и Clive Cussler.

Ведно с новите разкрития, у мен започва да нараства респектът към капитаните, морето и онова богатство, което лежи в своеобразния музей на дъното.

Автор Владимир М. Живков
Издателство Wreck Book
ISBN 9789549484335
Година на издаване 2014
Корица мека
Страници 96
Формат 70×90 см
Език български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.