Потънал свят – Греъм ХенкокЗалетите царства от ледниковия период!
След невероятния си бестселър "Следите на боговете", Греъм Хенкок се завръща с още по-оригинална и важна книга! В "Потънал свят" той продължава своите забележителни проучвания под водата – където според стотици древни митове от всяко кътче на земното кълбо могат да бъдат открити руините на древна цивилизация, изличена от световен потоп.
По време на своята мисия по следите на истината, Хенкок изследва загадките в края на последния ледников период. Преди между 15000 и 8000 години, докато ледовете се топят, морското ниво се покачва, океанът залива общо повече от 25 млн. кв. км обитаеми земи и драстично променя света, в който хората могат да живеят.
Като използва най-модерните компютърни технологии, за да проследи промените в крайбрежните райони на света, Хенкок открива удивителни съвпадения с древните митове за потопа – развалини от подводни градове в Бенгалския залив и Арабско море; руини край бреговете на Япония; останки в Средиземно море и Атлантическия океан…
"Потънал свят" е книга за исторически търсения, загадки, приключения и открития. Тя представя убедителни доказателства за един удивителен забравен епизод от човешката история, като същевременно предлага напълно ново обяснение за произхода на цивилизацията, каквато я познаваме.
Греъм Хенкок е направил повече от който и да било друг писател, за да даде живот на една от големите идеи на съвременната епоха – вероятността в праисторията да се крие голяма цивилизация, за която археолозите дори не подозират.
" Индиана Джоунс на алтернативната археология!…"
"Сънди Таймс"
Информация за Греъм Хенкок можете да намерите на официалния му (и много красив!) сайт:
http://www.grahamhancock.com
Автор Греъм Хенкок
Издателство Бард
ISBN 9545858680
Година на издаване 2008
Страници 872