Последният олимпиец (Пърси Джаксън и боговете на Олимп 5) – Последният олимпиец (Пърси Джаксън и боговете на Олимп 5) Детска литература / Егмонт-България Рик Риърдън

Любимата поредица на Рик Риъдрън „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в нов облик.

Геройските приключения на Пърси и неговите приятели от лагера на Нечистокръвните с нови корици от ИК „Егмонт“. Те отново са дело на Джон Роко – художник на всички американски издания на романите на писателя.

Кой е последният олимпиец?

Какво се случва, когато помолиш за помощ армия от света на сенките?

Какво има да си кажат баща и син, които десетки години са били разделени?

А какво ще признаят един на друг Пърси, Анабет и Рейчъл?

Какво е приятелството? Какво е предателството?

Какво е прошката? Какво е любовта?

Ако търсиш отговорите на тези въпроси, отвори последната част на вълнуващата поредица за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Историята на Пърси и неговите приятели продължава с невероятни приключения и битки, с нови, неочаквани съюзници и с нови, още по-силни врагове.

Героите са се подготвяли цяла година за битката с титаните, знаейки, че шансовете не са на тяхна страна. Кронос е по-силен от всякога и мощта му расте все повече и повече щом божество или герой застанат на негова страна.

Докато олимпийците се опитват да възпрат вилнеещото чудовище Тифон, Господарят на времето поема към Ню Йорк, където Олимп стои напълно беззащитен. Пърси Джаксън е единственият, който може да го спре. И докато битката за западната цивилизация опустошава улиците на Манхатън, младият герой се изправя пред ужасяващото подозрение, че може би се сражава и срещу собствената си съдба.

Съюзи, предателства, саможертви. Финалната битка предстои и предимството не е на страната на нашите герои. Но, както са доказвали и преди, те са най-силни, когато са притиснати до стената.

Идеята за „Похитителят на мълнии” и последвалата го поредица за приключенията на младия герой Пърси Джаксън се ражда, когато Риърдън започва да разказва истории за лека нощ на малкия си син Хейли. Точно преди това момчето е диагностицирано със Синдром на дефицит на вниманието и дислексия и изпитва затруднение да запомня материала в часовете по древногръцка митология. Риърдън, който преподава на средния курс дълги години, избира любими свои митове и удовлетворява желанието на сина си. Скоро обаче авторът изчерпва съществуващите истории и, за да не започне да повтаря вече разказаните, измисля Пърси Джаксън, пренася Олимп в Ню Йорк и пуска Пърси на приключение, по време на което трябва да открие откраднатата мълния на Зевс. След като чува края, Хейли моли баща си да опише приключенията на Пърси Джаксън в книга. Останалото, както се казва, е история…

Първата част от поредицата „Похитителят на мълнии” излиза в САЩ на 28 юли 2005 година и само до края на годината от нея са продадени 1,2 милиона копия. До 2009 г. приключенията на Пърси се развиват в още четири книги. Към края на 2009-та петте книги от поредицата са преведени в повече от 34 страни по света и са продадени в около 10 милиона копия. Поредицата е вече 133 поредни седмици в челната десятка на класацията на „Ню Йорк Таймс” за най-продавани книги. Книгите са безспорен световен бестселър и са носители на редица литературни награди и отличия, сред които и престижната „Марк Твен” за детска литература. Българският принос към този дълъг списък е полученото в началото на тази година отличие „Международен хит на годината” на Националния клуб за фентъзи и хорър.

 • Корица:Мека
 • Брой страници:376
 • Общи:Преводна литература
 • Година:2016
 • Преводач:Владимир Молев
 • Националност:Американска
 • Вид:Роман
 • Баркод:9789542705437
 • ISBN:9789542705437
 • Каталожен номер:46536
 • Жанрове:Приключенски, Фентъзи
 • Жанрове:Съвременна детска проза
 • Препоръчана възраст:9-12 години, тийнейджърски
 • Размер на продукта:130/190
 • Тегло:376 g