Полет – Боряна Владимирова

Полет

Преди няколко години едно младо момиче дойде на стаж в издателство „Слънце“. Всички бяхме впечатлени от деликатната ѝ интелигентност и работоспособност. Трябваше да ѝ напомняме да спира да работи и да почива. Усмихваше се учудено, защо прекъсваме така приятните ѝ занимания. Бе затворена в себе си, разговаряше малко. И ние, хората в офиса, пришпорвани от железния график на книгите, като че ли не се помъчихме достатъчно да я опознаем, да достигнем по някакъв начин до сърцето ѝ.

След това се премести да работи в друго издателство. Срещахме се от време на време през годините на панаири на книгата в НДК, където я виждахме все така усмихната и леко притеснителна. И чак след като си отиде, разбрахме, че е писала стихове. Хубави, искрени, талантливи. Събрани в книга, те разкриват мечтите на едно младо момиче, вътрешната ѝ борба със самата себе си и желанието ѝ светът да стане по-добър.

Със стиховете си ти правиш това, Боряна !
„Издателство Слънце“

ЗА БОРЯНА: Боряна Тодорова Владимирова е родена на 14.10.1987 г. в гр. Монтана. Завършва езикова гимназия с немски език в родния си град. В СУ „Св. Кл. Охридски“ защитава бакалавърска степен „Книгоиздаване“, записва магистратура „Кинокритика, кинокултура и виртуална култура“, но не успява да я завърши. Обичаше да чете книги и да пише стихове. Държеше на духовността и етичността у хората. Искаше да направи света по-добър.

Разделя се с живота на 27.02.2014 г.

Автор: Боряна Владимирова Брой страници: 77
Категория: Българска литература; Поезия Език: Български
Тегло: 0.100 кг.
Издател: Слънце Баркод: 9789547422247
Дата на издаване: 2016 г. ISBN: 9789547422247