Поглед върху света – Мартин Мидълбрук

Поглед върху света

" Поглед върху света" на фотографа Мартин Мидълбрук.
Къде в CV-то ми пише весел и приятен хуманитарен фотограф?

Когато инстинктът ми казва да тръгна, винаги се вслушвам – никога не ме е провалял

Този патрул в Хелманд ми струваше 2000 $ за нов обектив, 600 $ за поправка на стария след пет месеца, а всяка моя снимка беше повредена за период от 7 месеца, докато не ми почистиха сензора на фотоапарата в Париж. Но поне си прибрах капачката на обектива, който беше хм… счупен.

Те са мишената, а ти не искаш да бъдеш изпратен вкъщи в чувал, защото си попаднал в нечия чужда война…

Мартин Мидълбрук е роден в Англия. Той работи и живее по целия свят. Първоначално се обучава за фотограф на диви животни, но професионалната му кариера го води към удивителния живот на фотожурналист. Признат е за неговия креативен подход, създавайки поразителни черно-бели фотографии на разнообразни обекти.
Снимал е за BBC и Организацията на обединените нации, а през 2010 г. правителството на Афганистан го кани, за да направи изложба на международна конференция в Кабул същата година. Той остава там 8 месеца.
Този период повлиява значително работата му. През 2011 г. снимките му са изложени в Британския музей в Лондон като част от изложба, посветена на историята на тази необикновена страна. Мартин пише за редица фотографски списания в Англия като Photography Monthly и Professional Photographer."

Автор: Мартин Мидълбрук Брой страници: 80
Категория: Изкуство и фотография Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: WHiTE WALL MEDIA Баркод: 9786197081046
Дата на издаване: 19.06.2014 ISBN: 9786197081046