Поетика – Аристотел

Поетика

„Поетика“, или „За поетическото изкуство“, е философски трактат от Аристотел, който представлява цялостно изложение на въпросите на естетиката.

Творбата е написана между 334 и 330 г. пр. н. е., и оказва влияние върху мисленето на западна Европа в продължение на векове и предизвика множество дебати.

Творбата се състои от 26 неозаглавени глави, като всяка глава обединява определен тематичен кръг.

Аристотел е древногръцки философ и учен, един от най-големите гении на Античността и е наричан „Баща на науката“. Ученик на Платон и учител на Александър Македонски, Аристотел е сред малкото личности в историята, изследвали почти всяка тема, достъпна за своята епоха. В науката той изучава анатомия,астрономия, география, геология, зоология, метеорология и физика. Във философията той пише за естетика, етика,икономика, метафизика, политика, психология, реторика и теология. Занимава се още с образование, чуждоземни обичаи,литература и поезия. Съчиненията му са на практика енциклопедия на древногръцкото познание.

Автор: Аристотел Брой страници: 116
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Специализирана литература; Езикознание и литературознание Език: Български
Тегло: 0.150 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9786191527991
Дата на издаване: 29.02.2016 ISBN: 9786191527991