Подвизите на Херкулес – Алис А. Бейли

Подвизите на Херкулес

Уроците на човешката душа през знаците на Зодиака

Древният герой Херкулес е добре известен със своите 12 подвига, изисквали огромна храброст и сила. Но същността на тези подвизи е духовна – те водят към освобождение на душата за служба на човечеството. Историята на Херкулес – въплътения, но несъвършен Божи син, който овладява своята низша природа и се издига над нея, за да докаже своята божественост – е история за духовна смелост, мъдрост и сила, но и за слабост, недостатъци и грешки.
Чрез своите подвизи Херкулес разбира, че методите, свързани с човешката му личност, само влошават проблемите, и че истинските решения се появяват само от висшата сила и мъдрост на Душата – истинският вътрешен Учител, който дава различна гледна точка и работи с методите на Светлината.
Посланието е универсално. Всеки от нас трябва да измине подобно пътешествие към същите цели, да се бори и да минава през конфликти, да опитва и да се проваля по пътя, но след това да се изправя и да продължава напред към радостта и свободата.
Книгата разглежда важни въпроси, на които астрологията на личността не дава отговори. Тя ни помага да откриваме духовното предназначение на всеки човек и да разбираме себе си и ближните на по-дълбоко, трансперсонално ниво.

Автор: Алис А. Бейли Брой страници: 296
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.320 кг.
Издател: Анхира Баркод: 9789549882568
Дата на издаване: 2007 г. ISBN: 9789549882568