Подсъзнателното – Ленард Млодинов

Подсъзнателното

От автора на Великият дизайн (в съавторство със Стивън Хокинг) и Големият сблъсък (в съавторство с Дипак Чопра)

Ленард Млодинов, многотиражният автор на бестселъра Походката на пияницата, ни представя едно изненадващо изследване, което ни отваря очите за това как нашият подсъзнателен ум оформя представата ни за света и как твърде често възприемаме погрешно отношенията си със семейството си, с приятелите и колегите, тълкуваме погрешно причините за инвестиционните си решения и си спомняме погрешно важни събития.
Политиците, които харесвате, бакшишът, който давате на келнера – всички съждения и възприятия отразяват действията на нашия ум на две нива: съзнателното, за което знаем, и подсъзнателното, което е скрито от нас. Второто отдавна е било обект на предположения, но през последните две десетилетия учените са разработили забележителни нови средства за изследване на скритите (подпрагови) механизми на ума. Резултатът от тази лавина от изследвания е една нова наука – именно тя е сред акцентите на обогатяващата книга Подсъзнателното; тази наука спомага за коренната промяна в разбирането ни за това как подсъзнателният ум влияе на живота, който водим.
С типичното си остроумие и ясни, достъпни обяснения на най-непроницаемите научни теми Млодинов ни повежда на пътешествие из тези изследвания, като разплита лабиринтите на т. нар. подсъзнателно "аз" и ни помага да разберем по-добре как работи човешкият ум и как общуваме с приятели, съпрузи, непознати и колеги… а в хода на това пътешествие той променя и възгледите ни за самите нас и за света около нас.
*
Мислите, че знаете защо и как правите своя избор? Последвайте Ленард Млодинов на едно великолепно пътешествие, което ще ви накара да се замислите отново.
Дейвид Игълман

Тази занимателна и проникновена книга прави невронауката не само разбираема, но и увлекателна.
Джоузеф Халиган

Изключително увлекателен, забавен и провокиращ мисленето пътепис!
Кристоф Кох

Автор: Ленард Млодинов Брой страници: 312
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Наука и научно-популярна литература Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 97861915231610
Дата на издаване: 11.11.2013 ISBN: 97861915231610