Подборът – Али Конди

Антиутопия за перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето в един прекрасен нов свят
Наблюдавани от обществото Приковани от правилата Освободени от любовта
Обществото ги обвързва! Любовта ги освобождава! Искаш ли да знаеш какво те очаква в бъдещето?
В обществото решенията се вземат от служителите: Кого да обичаш? Къде да работиш? Как да живееш? Кога да умреш?
Касия и нейните седемнайсетгодишни връстници винаги са вярвали в системата на подбора. Тя им гарантира дълъг живот, добра работа и идеален партньор срещу нищожна цена – да се подчиняват на правилата в обществото. Така че, когато най-добрият й приятел се появява на екрана като определения за нея партньор за цял живот, Касия е напълно убедена, че това е правилното решение. Но миг преди екранът да угасне, тя вижда и друго лице… Сега пред нея стои невъзможен избор: между Ксандър и Кай, между единствения й познат живот и пътя, по който никой не смее да поеме, между перфектния подбор на обществото и несъвършения избор на сърцето. Роман за избора, за любовта, за смелостта да си различен, за несъвършенството на съвършените светове. "Подборът" е история точно за този момент, за днешния ден. История, която ще се превърне в класика. Модерно написан роман в традицията на емблематичните антиутопии "1984" на Джордж Оруел и "451° по Фаренхайт" на Рей Бредбъри.
"Подборът" е завладяваща, антиутопична любовна история, написана от душата на поет. Най-накрая се появи един чисто нов прекрасен свят, който читателите на "Здрач" и "Игрите на глада" ще припознаят като свой." Ками Гарсия и Маргарет Стоъл, автори на "Прелестни създания"
"Футуристична приказка за любовта и свободната воля, която ви пита: може ли да има свобода без право на избор? Историята за пътуването на Касия, за бунта срещу ограниченията и осъзнаването на собствената й индивидуалност ще ви грабне и ще ви накара да искате още." Касандра Клеър, автор на "Реликвите на смъртните"
"Абсолютно омагьосващ! "Подборът" е роман, който задължително трябва да се прочете!" Мелиса Мар
"Не мога да спра да мисля за "Подборът". Не е възможно да вземеш книгата в ръце и да я оставиш, без да стигнеш до края. Романът те завладява със своята чиста романтика сред студената атмосфера на свят, в който всеки избор е предопределен и всяка любов е контролирана. Искам да разбера какво ще се случи после. Още, моля!" Кери Риън

  • Корица:Мека
  • Брой страници:288
  • Препоръчано:Аз чета
  • Език:Български
  • Баркод:9789547712560
  • Каталожен номер:1017798
  • Жанрове:Антиутопии