По-добрите ангели на нашата природа – Стивън Пинкър

Днес ние може би живеем в най-мирната епоха, откакто съществува човечеството. Неспирните новини за войни, престъпления и тероризъм създават усещането, че светът става все по-кървав. Но в тази завладяваща книга известният автор Стивън Пинкър показва, че насилието всъщност е намалявало в течение на дълги периоди от историята. Как се е случило това? Пинкър изследва вътрешните демони, които ни предразполагат към насилие, и по-добрите ни ангели, които ни отдалечават от него, и показва как промените в идеите и практиките са позволили на по-добрите ни ангели да надделеят.

Успоредно с това той развенчава и много митове за насилието и прави нова защита на модерността и просвещението. Тази духовита книга продължава.

Пинкъровото изследване на човешката природа, сливайки психология и история, за да изгради една забележителна картина на постепенното ни превъзмогване на насилието.

„Майсторско постижение.“

„Уолстрийт Джърнъл“

„Проникновено произведение на естествената философия, можещо да съперничи на великите мислители от Просвещението… А освен това той пише като ангел.“

„Икономист“

„Една от най-значимите книги, които съм чел – не само тази година, а изобщо.“

Бил Гейтс

Автор Стивън Пинкър
Издателство Изток – Запад
ISBN 9786191525942
Година на издаване 2015
Корица твърда
Страници 1100
Формат 15х22
Език български