Писма от Феликс – var google_tag_params = { dynx_itemid: ‘BKCH0003245’, dynx_itemid2: ‘71833’, dynx_pagetype: ‘Детска литература’, dynx_totalvalue: 0, }; /* */ Писма от Феликс Детска литература / Фют Анете Ланген

В края на ваканцията Феликс – плюшеното зайче на Софи, внезапно изчезва от аерогарата. Оказва се, че е объркал самолета и вместо у дома, се озовава в далечни градове, в непознати и интересни места, а понякога преживява и опасни приключения. В писмата си до Софи Феликс описва своите пътешествия, разказва за Лондон, Париж, Рим, пирамидите в Египет, за Ню Йорк и за истинско сафари в Кения. Всяко писмо, заедно със снимки и карти от пътешествията, е сложено в пощенски плик с марки и печати от страната. В края на книгата е куфарчето на Феликс със стикери от местата, които е посетил.

Писма от Феликс” е книга за пътешествия, но и книга за привързаността към дома. Изпълнена с мили и топли чувства, тя ни кара да се замислим за обичта на близките хора, които винаги ни чакат да се завърнем у дома, където и да се намираме.

На добър път с Феликс!

♦ ♦ ♦

Феликс – плюшеното зайче на Софи, пътешества по света и ѝ изпраща писма с разкази за приключенията си и за местата, които посещава. Писмата му, заедно със снимки и карти от пътешествията, са сложени в истински пликове с марки и печати. А в края на книгите има подаръци и изненади, които Феликс донася на Софи и на читателите!
Приключенията на малкия плюшен пътешественик са описани от писателката Анете Ланген, а илюстрациите са дело на Констанца Дроп.

Зайчето Феликс е сред най-популярните любимци на децата от много страни по света. Книгите са преведени на повече от 30 езика, продадени са повече от 7 милиона екземпляра. От 2004 г. Той е герой на телевизионен анимационен сериал, който се излъчва и у нас.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:40
  • Вид:Приказки и басни
  • Баркод:3800083817154
  • ISBN:9786191990337
  • Жанрове:Образователни и занимателни, Приказки и басни
  • Тегло:1 kg