Пиелонефрит – В. Самойленко

Пиелонефрит

Диагностика, лечение, профилактика, алтернативни терапии.
Всички методи описани в книгата, са проверени от времето и се надяваме, че ще станат полезно допълнение към лечението, което ще ви назначи лекарят.
Пиелонефритът е бъбречно заболяване, което може да се прояви във всяка възраст и по своето разпространение заема второ място в света след инфекциозните възпаления на дихателните пътищата и белите дробове. Това е много сериозна болест: ако навреме не се започне лечение, тя може да премине в хроничен стадий, което води до необратимо изменение в бъбреците, хронична бъбречна недостатъчност, нефросклероза, изсъхване на бъбрека, или да се развие във възпалителен гноен процес – пионефроза, гноен нефрит, абсцес на бъбрека.
Днес комплексната терапия на пиелонефрита включва не само мощни антибиотици, които помагат успешно да се справим със заболяването, но и такива лечебни мерки като физиотерапията и диетичното хранене, водните процедури и лечебната гимнастика, природните средства: билки, мед, мумийо. За тези методи на лечение се разказва в тази книга. От нея ще узнаете също как да укрепите защитните сили на организма за успешна борба с инфекциите и простудите, как да намалите стреса във всекидневието, какви профилактични мерки да вземете, за да избегнете болестта.

Автор: В. Самойленко Брой страници: 128
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.152 кг.
Издател: Хомо Футурус Баркод: 9789548231916
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789548231916