Петър Дънов: За Христос и новото човечество – Петър Дънов

Петър Дънов: За Христос и новото човечество

В беседите си Учителя Петър Дънов многократно призовава за общение с Христовия дух, за едно живо християнство, надраснало църковните догми, приложено във всички аспекти на живота ни. Словата му, произнесени в началото на XX век, са особено актуални днес – във времената на духовна криза и нарастваща паника, подклаждана от предсказанията за свършека на света.
И сякаш забравихме да се запитаме къде е Христос в това смутно време. Нима Той, вечният двигател на човешката история, надеждата за спасение на човека, не даде дума: ще бъда с вас до скончанието на века!
Според Учителя, Христос никога не е напускал земята и сега работи повече от всякога за духовното пробуждане на народите. Всеки човек може да го открие в живота си. Всеки има достъп до Христовия дух, ако издигне съзнанието си над привидния хаос на ежедневието, ако се посвети на Доброто и съумее да превърне омразата в любов.
•Християнско ли е учението на Петър Дънов?
•Философия ли е или религия, източен окултизъм или секта?
•Какво е отношението на Петър Дънов към Христос?
•Какво означават думите на Учителя: "Учение на Петър Дънов не съществува. Това, което аз говоря, и това, което Христос е говорил преди 2000 години, идва от един и същи източник"?
•Какво ни предстои през 2012 година – край или ново начало?
Отговорите на тези и още много други въпроси ще откриете в настоящата книга на Петър Дънов.

Автор: Петър Дънов Брой страници: 208
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.177 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542609926
Дата на издаване: 11.07.2014 ISBN: 9789542609926