Песните на далечната земя. Разкази – Артър Кларк

Песните на далечната земя. Разкази

Едно задължително четиво!

Вторият сборник с разкази на Артър Кларк са наистина неоценима колекция в научната фантастика. Историята на жанра би била непълна без историите, събрани тук. Стотици страници от най-добрите фантастични разкази, създавани някога.
Кларк винаги се е славил с почти пророческата си визия за бъдещето, която ясно изпъква на тези страници. Но много от разказите показват и пълния размах на въображението му, достигащо до необозримо далечното бъдеще и до запокитените в безкрайността галактики.

"Артър Кларк е един от истинските гении на нашето време."
Рей Бредбъри

"Стотици страници от най-добрите фантастични разкази, създавани някога. Вероятно най-значимата колекция на годината, заслужаваща място в библиотеката на всеки, който счита себе си за любител."
Сайънс Фикшън Кроникъл

"Невероятно богатство от теми, много от които остават актуални и до днес…"
Тайм Аут

"Оттук получаваме добра представа за развитието на Кларк като писател, виждаме пълната гама на тоналността му – от игрива до възвишена и утопична, както и неговите успехи и провали като визионер на човешката еволюция. Много от разказите му остават неподвластни на времето, а някои поставят въпроси, наболели и в наши дни."
Таймс

Автор: Артър Кларк Брой страници: 285
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.365 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542813675
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 9789542813675