Песните на далечната Земя. Градът и звездите – Артър Кларк

Песните на далечната Земя. Градът и звездите

Ново, луксозно издание с твърда корица на два от най-великите романи на Артър Кларк: „Градът и звездите” и „Песните на далечната Земя”.
Алвин отново ще търси път вън от Диаспар, ще дири истината за оттеглянето на хората на родната им планета, а на далечната планета Таласа местните заселници ще посрещнат последните жители на Земята преди нейното унищожение..

Романът „Градът и звездите” е смятан с основание за един от върховете в творчеството на Артър Кларк. Милиард години напред в бъдещето градът Диаспар – вечен, безсмъртен и съвършен, е последен пристан за човечеството сред погълнатата от пясъците планета Земя. Неговите обитатели се будят за живот след живот в безгрижие и безопасни приключения зад стените му. До раждането на Алвин, който не може да се примири, че Диаспар е всичко останало от някогашната велика галактическа човешка империя. И тръгва да търси път навън.„Песните на далечната земя” разказва красивата история за планетата Таласа, колонизирана от хората след откритието, че Земята ще бъде унищожена от Слънцето в средата на четвъртото хилядолетие. Колонията се развива чудесно в мир и хармония, докато един ден от небесата не долита познат звук – звездолетът „Магелан” е в орбита около планетата и носи новини от последните мигове на Земята и Слънчевата система. Два клона на човешкия род ще се преоткрият един друг в далечното бъдеще.

Автор: Артър Кларк Брой страници: 512
Категория: Художествена литература; Класика; Фантастика и фентъзи; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 0.700 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542821458
Дата на издаване: 17.10.2016 ISBN: 9789542821458