Пея с тяло и душа .За изкуството да бъдеш певец – Веселина Кацарова – Мариане Целгер-Фогт

Пея с тяло и душа .За изкуството да бъдеш певец – Веселина Кацарова

Веселина Кацарова е една от най-значимите и разнолики оперни певици на нашето съвремие. Световната си кариера тя дължи не само на феноменалния си глас, но и на харизматичното си излъчване. Критиците се дивят на таланта й, а превъплъщенията й са златен стандарт за всяка млада певица, която се опитва да пробие на голямата оперна сцена.
През годините Кацарова си изгражда репертоар, простиращ се от Монтеверди, Хендел и Моцарт през Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Въпреки шеметната й международна кариера и огромното признание, Веселина Кацарова никога не спира да гледа критично на себе си и професията си.
Тази книга обхваща целия й досегашен жизнен и професионален опит. В нея певицата споделя неподправено и вдъхновяващо своето ежедневие, изпитанията и разочарованията по пътя към върха, като хвърля светлина върху най-различни аспекти от професията на певеца: обучението, певческата техника, пеенето като физически труд, общуването с диригенти, режисьори, колеги, медии и публика.

Автор: Мариане Целгер-Фогт Брой страници: 276
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.445 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 9789544918736
Дата на издаване: 01.11.2012 ISBN: 9789544918736