Отвъд Рая – Вакон / Вакон Владимир Стоичков

„Отвъд рая има само ад.”

Един плаж, една жена, едно убийство…

След шестмесечна раздяла Георги опитва да възроди любовта си с Елена. Двамата се отправят към Рая – луксозен комплекс край бреговете на Еквадор. Ала там на територията на плажа Палестина действат други правила, често необясними за чужденеца.

Георги пише историята на въображаемата Елена, докато реалната бавно му се изплъзва. Две двойки и една размяна в нощ, която посява само въпроси и съмнения. Загадките от настоящето се преплитат с тези от миналото, за да удавят Георги в объркания му емоционален водовъртеж. Ще успее ли да изплува невредим от спомените, чувството за вина и тайните? Ще събере ли всички парченца от пъзела, пръснати като песъчинки по плажа? И дали някоя частица не липсва, за да може цялата картина да се подреди?

Призракът на чичовите думи ще преследват Георги в безспирния диалог на паметта и мисълта: „Понякога само лъжата ни спасява, Георги.”

„Бях приятно изненадан от прехода в средата на романа,
където авторът флиртува с жанра, с тона на историята и с настроението на читателя.”
Марчело ди Грило („Ел Хемисферио“)

„От доста време не съм попадал на книга, която да изчета на един дъх. Сега чакам следващия роман на този автор”.
Саша Канчеф („Сиркуло дел лектор“, Буенос Айрес)

„Отвъд Рая“ е един прекрасен роман с галопиращ ритъм, който омайва читателя и му предлага автентични герои.
Книгата отвежда към задълбочен размисъл за поведението на съвременния човек в нашите географски ширини и нуждата му да открие истинската си съдба, или може би да намери тайната на собствената си идентичност.”
Франсиско Проаньо Аранди („Мундо Дайнерс“, Еквадор)

♦ ♦ ♦

Владимир Стоичков е журналист, писател и университетски преподавател. Създател е на документалната серия „Другата България“, с която обикаля света в продължение на три години. През 2002 г. се установява трайно в Латинска Америка. Автор е на романите „Последна спирка Барселона“ и „Ачупая“ (издадени под името Валдана Мора от ИК „Вакон”), както и на издадените само в Латинска Америка сборник с разкази „В морето обичам да се къпя гола“ и биографичната „ОМ“, която е сред победителите на конкурса на Министерството на културата на Еквадор (2008 г.). Година по-късно авторът ѝ е сред специалните гости на Панаира на книгата в Хавана, гостува на множество литературни мероприятия в цяла Латинска Америка. „Отвъд Рая“ е написана в оригинал на испански и бе представена на последния Панаир на книгата на Буенос Айрес. Предстои да бъде издадена в Еквадор и Коста Рика.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:272
  • Общи:От български автор
  • Година:2015
  • Баркод:9789549535761
  • ISBN:9789549535761
  • Жанрове:Драма, Съвременни, Трилъри