Отвъд прага – Якоб Лорбер

Отвъд прага

Изложените в тази книга „разкрития” за смъртта, пробуждането и отвъдния живот, които Якоб Лорбер записва под диктовката на звучащия в сърцето му глас, вече никому не се виждат толкова невероятни, колкото във времето, когато са се появили. За по-спокойното им възприемане до голяма степен е допринесла съвременната парапсихология, чиито изследвания потвърждават разбирането, че след смъртта животът продължава на едно друго ниво на съществуване.
Въпреки това все още е известно твърде малко за случващото се с душата в отвъдното, тъй като всяка една следва свой собствен път и очаква да попадне в свят, съответстващ на вътрешното й състояние. Но може да се каже, че каквото сме посели, това ще пожънем! След отпадането на телесната обвивка душата ни разполага единствено с наследството, което носи в себе си от пребиваването си на Земята – чувства, мисли, желания, пориви, знания и представи.
„Този съкровен чувствен и мисловен свят следва да продължи да се обогатява в новото измерение чрез придобиването на опит и мъдрост, както и да се пречиства и усъвършенства по Божия промисъл. Такава е мисията на всяка душа, а също и на призваните да й помагат духовни сили и следователно не става дума за съграждането на ново битие, а за прякото продължение на досегашното й развитие в плът.
Така „покоят и сънят на мъртвите”, за които говорят хората и надписите по гробовете, ни се разкриват в нова светлина.

Автор: Якоб Лорбер Брой страници: 120
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.130 кг.
Издател: Аквариус Баркод: 9789548692342
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789548692342