Отнесени от вихъра – 2 том – Маргарет Мичъл

Отнесени от вихъра – 2 том

Изумителна история за любов и сила на духа!

„Истински незабравим роман!“ „Ню Йорк Поуст

..След като целият й свят рухва, Скарлет е готова на всичко, за да се спаси от унизителната бедност, сполетяла я след войната. Тази борбена и предизвикателна жена оцелява в един мъжки свят, след като нейният е отнесен от вихъра… Отнесен, но не и забравен. Читателят опознава Скарлет така добре, че дори да не я харесва, я уважава и иска тя да победи. Тази класическа сага за любов в трудни времена е нещо много повече от любовен роман. Благодарение на своята твърдост и постоянство Скарлет преживява войната, опустошението, бедността, отчаянието и несподелената любов. И спечелва всички битки освен тази с Рет Бътлър. Тяхната връзка е непреходна: танц, едновременно примамлив и сърцераздирателен…

Романът, издаден за пръв път през май 1936 г., печели наградата „Пулицър“ през 1937 г. Следват още над 155 негови издания по цял свят, продадени в близо 30-милионен тираж.

Романът „Отнесени от вихъра” (Gone with the Wind) е филмиран през 1939 година и се превръща в класика в киното. Режисьор е Виктор Флеминг, в главните роли участват Кларк Гейбъл и Вивиан Лий. Филмът държи рекорда по най-много продадени билети, получава 10 Оскара, рекорд, който стои 20 години (Бен-Хур бие рекорда в 1960 година с 11 оскара). „Отнесени от вихъра „става символ на Златния век на Холивуд.

Маргарет Мънърлин Мичъл Марш е американска писателка, автор на смятания за най-голям бестселър на всички времена – „Отнесени от вихъра“.Маргарет Мичъл е родена в Атланта на 8 ноември 1900 г. Предците на семейството ѝ са подобни на тези на семейство О’Хара.

Автор: Маргарет Мичъл Брой страници: 640
Категория: Художествена литература; Романтични романи; Класика; Исторически романи; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.700 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546555557
Дата на издаване: 04.02.2015 ISBN: 9789546555557