Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса – Дани Пенман , Марк Уилямс

Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса

"Как да изпитваме радост от живота тук и сега?
Материалното благосъстояние на съвременния човек е нараснало многократно през последните години и едновременно с това неимоверно се е увеличил процентът на хората, страдащи от тревожност и депресия. Хората са подложени на все по-голям стрес, чувстват се изтощени от непрестанните си усилия да поддържат дори привидно фасадата на живота си. Дори да са преуспели в професията си и да са постигнали целите си, дълбоко в себе си много хора чувстват неудовлетворениe и разочарованиe. Дават си сметка, че имат всички предпоставки да бъдат щастливи, и въпреки това не успяват, а последвалото чувство на вина само задълбочава проблема. Има ли начин да се спасим от вътрешния съдник, суровия критик, който вечно ни кара да сме недоволни от себе си и от постигнатото? Как да се научим да живеем в мир със себе си и със света, да изпитваме радост от живота, който имаме тук и сега?"
"Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса" е интересно и задълбочено изследване на начините за справяне със стреса, тревожността и депресията. Създадената от Марк Уилямс когнитивна терапия, базирана на осъзнатостта, официално се препоръчва от Националния здравен институт на Великобритания като един от най-успешните методи за превенция и борба с депресията, ефикасен колкото антидепресантите. Тя може да помогне както на хората, които страдат от депресия, така и на онези, които срещат трудности с приспособяването си към нарастващите изисквания на съвременния свят.
Преведена на повече от 20 езика, книгата се радва на много ласкави читателски отзиви и от издаването си през 2011 г. е сред най-продаваните книги във Великобритания в областта на психологията.

Марк Уилямс е професор по клинична психология в Кеймбриджкия университет. Той е един от световните авторитети в борбата с депресията и автор на международните бестселъри "Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса" и "Осъзнатост при справяне с депресията". Член е на Британското общество по психиатрия и Академията на науките на Великобритания.
Дани Пенман е носител на редица престижни награди за журналистика. Води собствена рубрика във вестниците "Дейли Мейл" и "Индипендънт", сътрудничи на телевизия Би Би Си. Има докторска степен по биохимия и журналистика.

Автор: Дани Пенман
; Марк Уилямс
Език: Български
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Тегло: 0.350 кг.
Баркод: 9789542611363
Издател: Хермес ISBN: 9789542611363
Брой страници: 304