Остеохондрозата не е присъда – Сергей Бубновски

Остеохондрозата не е присъда

Методиката на Сергей Бубновски е получила признание в широки кръгове на медицинската общност. От 1989 година в Русия и в чужбина се появиха над 80 центъра, работещи по метода на Бубновски. Само в Московския център през последните 10 години са излекувани над 100 000 пациенти.

В своята книга Остеохондрозата не е присъда! професор Бубновски се опитва да подходи към решаването на проблема с остеохондрозата от неочакван ъгъл и го разглежда много по-широко и задълбочено, отколкото го прави традиционната медицина. Неговите изводи, базиращи се на дългогодишна практика, са неочаквани, за да не кажем шокиращи. Авторът разбива митовете за един от чиповете на нашето съвремие – проблемите с костите, причините за появата им и съответно справянето с и изхода от тях. В книгата си той ни запознава с упражнения за гръбнака, техники на коригиране състоянието на ставите и подобряване здравето на тялото, като особено интересно е и включването на конкретни случаи на негови пациенти, чиито проблеми той описва, обяснява и разрешава.

Толкова ли са невинни понякога едва забележимите болки в гърба и на какво трябва да обърнем внимание при появата им? Нужни ли са операциите на гръбнака при остеохондроза? Какво представлява правилното дишане? Трябва ли да се лекуваме до самоунищожение, сменяйки едни лекарства с други? Или да възстановяваме здравето си, като се откажем от тях? В тази книга ще получите отговор на всички тези въпроси.
НЕ на корсетите, хапчетата, инжекциите… и другите подобни методи за унищожаване на мускулите.
ДА на ЗДРАВЕТО, ТРУДА, ТЪРПЕНИЕТО, ОЧИСТВАНЕТО!
Книгата е написана на лек, достъпен език. Тя ще ви помогне да запазите или да си върнете здравето и ще е интересна за широк кръг читатели.
"Какво трябва да разберем, за да станем обективни по отношение на самите себе си?

Първо. Повечето хора искрено смятат, че пожелават здраве, вдигайки чашата с водка или вино на масата на юбиляря, вместо да отпразнуват юбилея му в спортната зала!
Повечето хора живеят с илюзии за здравето си.
Второ. Повечето хора смятат, че здравето на населението зависи от възможността да се правят сърдечни операции на всички, които имат нужда. А не от възпитаването на здрави деца! Не съм противник на байпаса, ако това ще спаси живота на пациента и ще го удължи. Разбира се, тези методи трябва да се усъвършенстват дори и само затова, защото населението не е виновно за болестите си. Хората така са възпитани. Но когато от високата трибуна ни говорят за тези операции като за приоритет в здравеопазването, направо се плаша. Подобни операции по-скоро се отнасят към опазването на «нездравето» или продължаването на нездравословния начин на живот.
Трето.Остеохондрозата не е болест, а начин на живот. Задачата на всеки човек е да избере пътя си. Дали да се лекува до самоунищожение, сменяйки едни хапчета с други? Или да възстановява здравето си, като се откаже от тях?

Здравето е труд!
Трудът е търпение!
Търпението е страдание!
Страданието е очистване!
Очистването е здраве!
И нито една точка от този алгоритъм за възстановяване на здравето не може да бъде изхвърлена.”

Сергей Михайлович Бубновски е доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, създател на най-новото направление в медицината – кинезитерапията, при което болният сам насочва собствените си сили към оздравяването чрез вътрешните си резерви и разбирането за състоянието на своето тяло.

Автор: Сергей Бубновски Брой страници: 188
Категория: Спорт, хранене и здраве; Медицинска литература Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Жануа 98 Баркод: 9789543760985
Дата на издаване: 13.10.2014 ISBN: 9789543760985