Осъществи целите си с НЛП – Анне Линден#Катрин Перуц


Магически техники за контрол на ума и отключване на скритите способности!

Възможно ли е:

  • Да добием съзнателен контрол върху поведението си, така че да получаваме по-често желаните резултати?
  • Да използваме по-ефективно своите вродени ресурси?
  • Да отправяме ясни послания в общуването с другите, за да ни разбират по-добре?
  • Да наднинем зад поведението на хората около нас и да достигнем до истинските им намерения?
  • Да намерим решения на проблеми там, където досега не сме ги търсили?…

Ключът към постигането на тези цели ни дава НЛП (невро-лингвистично програмиране). Това е система от психологически техники, създадена в средата на 70-те години от Ричард Бандлър и Джон Гриндър. Тя обединява работата на много творчески умове от сферите на лингвистиката, психологията, антропологията и други дисциплини. Най-общо казано, НЛП предлага практически инструменти за промяна на поведението с цел по-ясна комуникация – и с нас самите, и с околните.

Както предполага и името, НЛП ни показва как да се "препрограмираме". Това означава на първо място да изведем на съзнателно ниво практиките и поведението, които непрекъснато следваме, без да си даваме сметка за тях. След това можем да поставим под съмнение предположения, приети от нас за даденост, без да се замисляме за тях; да открием достъп до ресурсите, с които дори не подозираме, че разполагаме. И накрая, "променяйки" съзнанието си, да повлияем на поведението, мислите и чувствата си, така че по-лесно да постигнем своите цели – в личния и професионалния живот.

В книгата си Анне Линден обяснява бързите и ефективни инструменти на НЛП, придружава ги с лесни и забавни упражнения и така ги прави достъпни за всеки читател, поел по пътя на самоусъвършенстването.


Автор Анне Линден#Катрин Перуц
Издателство AMG Publishing
ISBN 9789549696240
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 352