Осъществи целите си с нлп – Анне Линден

Осъществи целите си с нлп

Възможно ли е:
•да добием съзнателен контрол върху поведението си, така че да получаваме по-често желаните резултати?
•да използваме по-ефективно своите вродени ресурси?
•да отправяме ясни послания в общуването с другите, за да ни разбират по-добре?
•да наднинем зад поведението на хората около нас и да достигнем до истинските им намерения?
•да намерим решения на проблеми там, където досега не сме ги търсили?
Ключът към постигането на тези цели ни дава НЛП (невро-лингвистично програмиране). Това е система от психологически техники, създадена в средата на 70-те години от Ричард Бандлър и Джон Гриндър. Тя обединява работата на много творчески умове от сферите на лингвистиката, психологията, антропологията и други дисциплини. Най-общо казано, НЛП предлага практически инструменти за промяна на поведението с цел по-ясна комуникация – и с нас самите, и с околните.

Както предполага и името, НЛП ни показва как да се „препрограмираме“. Това означава на първо място да изведем на съзнателно ниво практиките и поведението, които непрекъснато следваме, без да си даваме сметка за тях. След това можем да поставим под съмнение предположения, приети от нас за даденост, без да се замисляме за тях; да открием достъп до ресурсите, с които дори не подозираме, че разполагаме. И накрая, „променяйки“ съзнанието си, да повлияем на поведението, мислите и чувствата си, така че по-лесно да постигнем своите цели – в личния и професионалния живот.

В книгата си Анне Линден обяснява бързите и ефективни инструменти на НЛП, придружава ги с лесни и забавни упражнения и така ги прави достъпни за всеки читател, поел по пътя на самоусъвършенстването.

Анне Линден е основател и директор на Института по НЛП в Ню Йорк. Изследва, практикува и преподава техниките на НЛП от 30 години. Тя е един от първите, получили сертификат за НЛП преподавател лично от създателите на невро-лингвистичното програмиране – Ричард Бандлър и Джон Гриндър.

Автор: Анне Линден Брой страници: 352
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.506 кг.
Издател: AMG Publishing Баркод: 9789549696240
Дата на издаване: 06.04.2010 ISBN: 9789549696240