Основи на Аюрведа – Шубра Кришан

Основи на Аюрведа

Какво е Аюрведа? Вероятно най-старата лечителска традиция в света. Тя разглежда човека като многоизмерна система, състояща се от тяло, душа и жизнена енергия прана.
Какво може да направи за теб? Според Аюрведа човек се разболява, когато в тялото се натрупва "ама" – цялото несмляно, неусвоено токсично вещество, без значение дали е под формата на храна, жлъчка, киселина или негативни мисли. Задвижвайки виталните сили вътре в нас, с нейна помощ организмът се възстановява сам. Защото естественото състояние на човека е да бъде здрав и да живее дълго.

При написването на тази книга авторката – индийката Шубра Кришан, журналист и писател, интервюира някои от най-добрите лечители на Аюрведа, и успява да "преведе" на съвременен език техните основни принципи за:
вродения интелект на човешкото тяло
хранене с пресни продукти (включени са вкусни рецепти от индийската кухня)
класификация на човешкото тяло и характер според типовете души
грижите за физическото здраве и красота като начална стъпка към духовното усъвършенстване
разбирането за щастието като умение да се променяш без стрес
"гунам" – изкуството да притежаваш красив ум

"Книгата "Основи на Аюрведа" е една от най-достъпните за западния начин на мислене книги за Аюрведа, които съм чел, и в същото време изпълнена с истински стойностно съдържание. Препоръчвам книгата на всеки, който търси пътя към здравето и пълноценния живот, както и на медиците и холистичните терапевти, които желаят да опознаят човешката природа в нейната божествена цялост."
Д-р Лари Доси, автор на "Лечение отвъд тялото"

Автор: Шубра Кришан Брой страници: 288
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Augusta Publishing Баркод: 9789549238686
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789549238686