Осемте стълба на емоционалното здраве – Марк Аткинсън

Осемте стълба на емоционалното здраве

Страдате ли ли от негативни или прекалено много мисли? Пречат ли ви вината, депресията, гневът, съжалението и болката да живеете така, както искате? Желаете ли да промените живота си и да откриете как да постигнете истинско дълготрайно щастие?
Ако отговорът на някой от горните въпроси е „да“, значи сте на правилното място. Програмата на доктор Марк Аткинсън е удивително съчетание на методи от традиционната и алтернативната медицина. Тя е създадена така, че да ни помогне да отстраним физическите и психологическите пречки пред емоционалната свобода, да успокоим ума си, да чуем нуждите на тялото си и да подобрим качеството на живота си като цяло, преминавайки през осем основни стъпки, които д-р Аткинсън нарича „Осемте стълба на емоционалното здраве и истинското щастие”:

1. Излезте от главата си

2. Станете господар на емоциите си

3. Живейте смислен и удовлевторяващ живот

4. Удовлетворете физическите си потребности

5. Открийте и излекувайте физическите дисбаланси

6. Открийте и излекувайте прихологическите проблеми

7. Приемайте и обичайте себе си

8. Създавайте позитивни връзки

Методът на д-р Аткинсън е ефективен, тъй като е проверен в практиката с реални пациенти, постигнали ново ниво на здраве и щастие. Освен това е напълно практически – различните въпросници в книгата имат за цел да помогнат на читателя да преодолее най-честно срещаните бариери пред доброто здраве и емоционалната свобода: алергии и непоносимости към храни, дисбаланс на кръвната захар, липса на определени хранителни вещества, хормонални проблеми, дисбиоза и невротрансмитерен дисбаланс. Въпреки че всички тези състояния са фактор в 80% от случаите, повечето книги за пости¬гане на щастие и емоционално здраве (особено пи-саните от психолози и психотерапевти) пропускат да им обърнат внимание.Книгата „Осемте стълба на емоционалното здраве” е начин да погледнем към своето душевно здраве от друг ъгъл, да открием своите индивидуални потребности и ценности, да придадем смисъл на всекидневието си и да достигнем едни по-висок етап в процеса на себепознание.

Автор: Марк Аткинсън Брой страници: 360
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.400 кг.
Издател: AMG Publishing Баркод: 9789549696479
Дата на издаване: 13.07.2012 ISBN: 9789549696479