Ориент експрес – кухня от Източното Средиземноморие – Силвена Роу

Ориент експрес – кухня от Източното Средиземноморие

"Ориент експрескухня от Източното Средиземноморие".

Рецептите на Роу са колкото красиви на вид, толкова и изкушаващи на вкус.“ Дейли Мейл

„Ориент експрес“ е предназначена за хора, които обичат да готвят и биха искали да овладеят някои похвати от прекрасната, лека кухня на Източното Средиземноморие. След успешната ѝ книга „Пурпурен цитрус & сладки ухания“, сега Силвена Роу насочва вниманието към вкусотиите, които можете да намерите на оживените улични пазари в Дамаск или Истанбул – кюфтета, фалафели и пилафи, както и вкусни сладкиши като ванилова баклава и шоколадов мус с шам фъстък.

В „Ориент експрес“ тя представя 100 леки, изкушаващи нови рецепти, съвършено балансирани летни ястия в стил „мезе“. Това е храна, вдъхновена от всички краища на Източното Средиземноморие, с удивителни комбинации от сладко и кисело – мед и канела, шафран и сумак. Това са ястия, интерпретирани по един великолепен съвременен начин от един от най-успелите шеф-готвачи, работещи днес във Великобритания.

Силвена Роу притежава енциклопедични знания върху храните и кулинарните традиции на Източното Средиземноморие. С нея готварството е лесно, представянето на блюдата – елегантно и изискано, а вкусовете на ястията са силни и с балансирана текстура.

Автор: Силвена Роу Брой страници: 192
Категория: Кулинарни книги; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 0.870 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9786191640881
Дата на издаване: 02.12.2013 ISBN: 9786191640881