Опознай света. Общообразователно помагало за 2. клас (National Geographic) – National Geographic, колектив

Опознай света. Общообразователно помагало за 2. клас (National Geographic)

National Geographic Learning създадено с партньорството на ИК Анубис и издателство Булвест 2000.

Комплектът съдържа четири книжки по 24 страници. Във всяка от тях е разработена една тема, която е свързана с растенията, сезоните в света, сезоните в България и животът в училище. Тяхното съдържание допълва и надгражда знанията на учениците по български език, математика, околен свят и домашен бит и техника.

Информацията е поднесена в кратки текстове и е богато онагледена с автентични изображения. В края на всяка книжка е отделено място за самопроверка на придобитите знания. Решаването на задачите от книжките изисква прилагане на знания от различни предметни области. Всички занимателни задачи са насочени към по-лесното и по-успешното затвърдяване на наученото чрез използване на междупредметни връзки.
Включените в книжките проекти дават възможност на децата да участват активно в различни дейности. Това подпомага усвояването и затвърдяването на придобитите знания за света по един интересен и приятен начин.
Комплектът съдържа и безплатно приложение – двустранен Природен календар. Чрез изработването и системното му попълване децата прилагат наученото неусетно, като се забавляват.
Комплектът „Опознай света“ за 2. клас продължава изпълнението на мисията на National Geographic да просвещава и обучава обществото, като насочва вниманието на най-малките към опознаването и опазването на природата и културните ценности. Той подпомага работата на учителя, като предоставя много приятни, забавни и полезни дейности за децата.

Комплектът съдържа четири учебни книжки:
Сезоните
Растенията по света
Сезоните в България
Животът в училище
Двустранен природен календар

Автор: National Geographic; колектив Категория: 2-ри клас; Учебни помагала; Български език и литература; Математика; Околен свят; Други
Издател: Анубис
Дата на издаване: 07.09.2017 Брой страници: 96+двустранно табло
Език: Български Тегло: 0.450 кг.
Баркод: 9789541809563 ISBN: 9786192150075