Огън – Стивън Кинг

0
(0)

Убиец или жертва?
Похитител или спасител?

Блейз е мошеник на дребно, докато се запознава с Джордж Рекли. Джордж го „отваря“ на стотици далавери и подхвърля идеята за отвличане на бебето на богаташи. Семейство Джерард, които са въшливи с пари, биха дали милиони, за да спасят последната издънка от фамилното дърво.
Има само една спънка: когато настъпва моментът за похищението, Джордж – мозъкът на операцията, вече не е между живите.
Обаче наистина ли е мъртъв?

Сега Блейз бяга като подгонен див звяр, притиска до гърдите си малкия Джо… и полицията стеснява обръча около него. Похищението, замислено от един изпечен престъпник, се превръща в състезание с времето сред белия ад на мейнските гори.

Блейз не е обладан от демони, в неговия свят няма плъхове мутанти и призраци. Неговата история е за това, което се случва, когато животът не ти оставя нито един шанс, когато съдбата безмилостно ти нанася удар след удар. Когато си сам в целия свят, изправил се против теб, а единствения път, когато щастието ти се усмихва, усмивката му напомня жестока, ехидна животинска гримаса.

През 2006 г. на пресконференция Стивън Кинг обявява, че е намерил ръкописа на роман в мазето си. В действителност романът е писан преди „Кери”. Кинг предлага оригиналния ръкопис за публикуване заедно със „Сейлъм’с Лот”, който е издаден, а „Огън” остава в чекмеджето. Години по-късно Кинг пренаписва книгата и през 2007, след повече от 30 години, романът излиза под името Ричард Бакман.

Настоящото издание е второ на български език в познатия на читателите превод на Адриан Лазаревски.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:328
  • Препоръчано:Книголандия
  • Баркод:9789544093495
  • ISBN:9789544093495
  • Жанрове:Драма, Криминални, Трилъри

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.