Огледалото на Дамаск – Колин Таброн

Огледалото на Дамаск

Представен от автора просто като „обяснение в любов”, „Огледалото на Дамаск” предлага увличаща и омайваща история на града от библейските амореи до революцията през 1966 г., както и очароващ и остроумен личен разказ за любимо място. За да обясни как днешен Дамаск се корени в хилядолетните пластове култура и традиции, Колин Таброн изследва историческото, художественото, социалното и религиозно наследство на дамаскци, като майсторски е изпъстрил текста с безброй анекдоти за пътници от отминали епохи.

Колин Таброн е майстор на класическия пътепис и носител на наградата на „Томас Кук”. Първите му книги са за Близкия изток – Дамаск, Ливан и Кипър. През 1982 г. обикалял надлъж и шир из Русия с раздрънкан „Морис Марина” – преследван на всяка крачка от КГБ. От тези ранни пътешествия се родили пътеписите „Сред руснаците”, „Зад стената”, „Изгубеното сърце на Азия”, „В Сибир” и „Сенки по пътя на коприната”. Желанието му да пътува в Русия и Китай било толкова силно, че научил руски и мандарин, за да може да разговаря с обикновените хора по пътя си.

„От най-древните легенди до последния преврат, „Огледалото на Дамаск” отразява всеки достъпен аспект на града… Изключителен автор на пътеписи.” – Daily Telegraph

Автор: Колин Таброн Брой страници: 304
Категория: Автобиографии и биографии; Туризъм и пътуване Език: Български
Тегло: 0.400 кг.
Издател: Вакон Баркод: 9789549535747
Дата на издаване: 01.12.2014 ISBN: 9789549535747