Офталмология. Патология на зрителния анализатор – Жак Фламан

0
(0)

Офталмология. Патология на зрителния анализатор

За книгата
• Това кратко ръководство представя офталмологията по дидактичен начин и с практическа насоченост.
• След две глави, посветени на анатомията, физиологията и диагностичните методи, следват: зрителни разстройства, болести на клепачите, на слъзния апарат, на конюнктивата, на роговицата, на склерата, на увеята, на ретината, на лещата, глаукома, болести на зрителния нерв, невроофталмология, страбизми, болести на орбитата.
• Изложението е структурирано от семиология към диагностика, като всяка глава следва строго дидактичен план: определение и разбиране, ориентиране, изследване, диагностициране, лечение. Приложенията помагат да се акцентира на това, което трябва да се запомни, да се избягва или да се усвои задълбочено. Многобройни цветни илюстрации, схеми, таблици и диагностични алгоритми онагледяват съдържанието на книгата.
• Специалното приложение накрая на книгата е предназначено за общопрактикуващи лекари, като целта е да им се предоставят полезни препоръки и основна информация за зрителния анализатор и неговата патология.
• Практическата част включва 28 обсъдени клинични случая, често срещани в практиката, което дава възможност и за самообучение и самопреценка.

За читателите
• Студенти и специализанти.
• Общопрактикуващи лекари, които искат да обогатят познанията си в областта на офталмологията.

За авторите
Тази книга е дело на екип, в който компетентността на всеки от офталмолозите е позволила да се разгледат многобройни аспекти на офталмологията. Ръководството е замислено, редактирано и реализирано от Жак Фламан, професор по офталмология към Факултета по медицина в Страсбург и завеждащ клиника в Университетските болници в Страсбург.

Автор: Жак Фламан Език: Български
Категория: Медицинска литература Тегло: 0.650 кг.
Баркод: 9544492895
Издател: Стено ISBN: 9544492895
Брой страници: 394

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.