Обсебен – Джонатан Сантлоуфър

Обсебен

Когато открива две тела, “обработени” с потресаваща свирепост, и единствената връзка между тях са странните картини, оставени на показ върху всяка сцена на престъплението, нюйоркската полиция е принудена да потъси експерт като Кейт Маккинън. Изкуствоведка, писателка, водеща на едно от най-популярните телевизионни предавания, съпруга на известен нюйоркски топ-адвокат, Кейт живее в свят на лукс и спокойствие и няма никакво желание да навлиза в мрачните тайни на гигантския град. Всъщност, тя не желае да се връща към света на престъпленията и мъчителното търсене на истината, свят, от който е била неразделна част преди – като бивш полицейски инпектор.
Но чувството й за сигурност е разбито от нова серия убийства, които удрят все по-близо до нейния дом. Изгаряна от скръб и гняв, тя се свързва с бившия си партньор детекстив Флойд Браун и неговия елитен отряд. Опасни чувства въвличат Кейт в лова на непредсказуем и дързък сериен убиец, вилнеещ по суровите улици на нощен Манхатън. Художникът на смъртта води играта изобретателно и жестоко, и Кейт е заставена да навлиза все по-навътре в един лабиринт от бруталност и безумие, където най-очевидното е най-измамно, където лудостта е норма, а жаждата за красота е маска на чудовищен импулс…
“Ярък, проникновен, разтърсващ роман. С интуиция и дар на художник Сантлоуфър вдъхва живот на тази вълнуваща творба” – сп. Пийпъл (“Най-четена книга на месеца”)

Автор: Джонатан Сантлоуфър Брой страници: 368
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Ергон Баркод: 9789549625011
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9549625165