Образователното пространство в Евроатлантическия регион – Галина Тасева

Образователното пространство в Евроатлантическия регион

Динамиката на развитието на света през втората половина на ХХ век – и на технологичното, и на културно-образователното – се оказа такава, че незабавно показа пределите на този ръст. Те се проявиха под формата на така наречените глобални проблеми – заплахата от ядрена катастрофа, екологичната, продоволствената, демографската, изчерпването на природните ресурси и др. Към тях се добави и проблемът на болести, като СПИН, които имат не само медицински биологичен, но и социално-културен характер.

Обектът на изследването – сътрудничеството между образователните системи на северните страни, реформите им от 90-те, основните им черти, идеология, ценности и приоритети, промени в образователните системи: в техните цели, структури, съдържание на образованието и др. – развитие на педагогическата наука, теории, концепции, образователни технологии, разкриващи съдържание на реформите от 90-те години.

Предмет на изследване – образователното пространство, в което се осъществява обективният процес на развитие на образователните системи в региона, исторически ценното и социално актуалното в провежданите реформи и обусловените от тях процеси, проявите на общото и различното на глобалните образователни процеси в регионалното пространство на Северна Европа…

Автор: Галина Тасева Категория: Висше образование; Специализирана литература; Социология
Издател: Югозападен университет "Неофит Рилски"
Дата на издаване: 2010 г. Брой страници: 190
Език: Български Тегло: 0.300 кг.
Баркод: 9789546806758 ISBN: 9789546806758