Обработка на цифрови фотографии. Adobe Photoshop Lightroom 5 – Ренат Гайфулин

Обработка на цифрови фотографии. Adobe Photoshop Lightroom 5

Книгата "Обработка на цифрови фотографии. Adobe Photoshop Lightroom 5" е предназначена както за опитни фотографи, така и за любители. Тя ще ви въведе в света на една от най-добрите програми за организиране и обработка на цифрови фотографии.

Добре структурираният материал и големият брой илюстрации в този практически наръчник ще ви помогнат лесно да разглеждате, подреждате и обработвате своите снимки.

От първите две глави на книгата ще научите как да импортирате и организирате вашите снимки. Ще разберете как да работите с каталози, да задавате рейтинги на снимки и да създавате собствени колекции. По този начин значително ще улесните търсенето и намирането на дадена снимка в морето от изображения, които сте заснели.

В следващите глави ще се запознаете с основни концепции и прийоми при обработка на изображения. Там са разгледани инструментите за обработка на снимки, както и пресетите – предварително запазени настройки, които можете да използвате многократно. Показани са и основни начини за отстраняване на проблеми, с които се сблъскват не само начинаещите фотографи – изкривен хоризонт, червени очи, шум. Разгледани са и проблеми, причинени от някои обективи, например, хроматични аберации, дисторзии и винитиране.

Специално внимание е отделено и на ретуширането на портрети. Ще научите как се премахват петна от снимка, как се омекотява кожата на модел и как се премахват несъвършенства. Обяснено е и как се увеличава контрастът на очите и как се добавя блясък на устните. Ще разберете и кои са начините за експортиране на снимки, създаване на фотокнига, слайдшоу, timelapse, колаж. Ще научите и тънкостите на публикуването на фотографии в интернет като фотогалерия.

Автор: Ренат Гайфулин Брой страници: 184
Категория: Изкуство и фотография Език: Български
Тегло: 0.450 кг.
Издател: Асеневци Баркод: 9789548898591
Дата на издаване: 03.04.2015 ISBN: 9789548898591