Обичам България. Енциклопедия по родинознание – колектив

Обичам България. Енциклопедия по родинознание

Малко е да се каже за България, че е красива. Красота, величествена природа и богата история имат много страни по света. България е уникална и привлекателна най-вече със своето многообразие: от стръмните алпийски пейзажи на Рила и Пирин до меките очертания на дюните и просторните плажове; от стотиците топли и студени минерални извори до дивното ухание на Розовата долина и равните полета на Добруджа и Тракия; от снежните зими в ски курортите до дългото слънчево лято по Черноморието; от главозамайващите планински ждрела и буйните водопади до дълбоките и загадъчни пещери… Съкровищница, която ни принадлежи и която трябва да опознаем, за да я обикнем и носим в сърцата си.
Всяко кътче на нашата Родина е красиво по своему и богато с множество забележителности.

"Обичам България" е една кратка разходка в тези кътчета на нашата Родина, които са дарени с богатствата на българската земя. Като албум със снимки тя представя всички по-значими забележителности, до които се докосваме, надниквайки любопитно и заинтригувано към всичко, с което молсем да се гордеем като българи — пътеводител в българските красоти и кратък наръчник по родинознание и родолюбив.

Автор: колектив Категория: Енциклопедии и справочници; История и археология; 1-ви клас; 2-ри клас; Учебни помагала; Роден край; 3-ти клас; 4-ти клас
Издател: Парнас
Дата на издаване: 2017 г. Брой страници: 96
Език: Български Тегло: 0.350 кг.
Баркод: 3809548560796 ISBN: 9548560798