Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска – Кристъфър Гортнър

Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска

"Никой не вярваше, че ми е предопределено величие."
Исабел Кастилска

Тя е сред най-прочутите и противоречиви кралици в историята – смелата владетелка воин, която заедно със съпруга си Фернандо Арагонски обединява една разпокъсана страна, защитницата на вярата, чието властване полага основите на Инквизицията, мечтателката, изпратила Колумб да открие цял един нов свят.
Исабел е още млада, когато с брат ѝ са изведени от дома на майка им, за да живеят под бдителното око на своя полубрат крал Енрике и неговата сладострастна кралица интригантка. В кралския двор Исабел се озовава в огромна опасност, защото неволно се превръща в пионка в заговор за свалянето на краля от трона. Заподозряна в измяна и държана в плен, тя поема по опасна пътека, докато на седемнайсет години ненадейно не се превръща в наследница на голямото кралство Кастилия.
От бляскавите дворци на Сеговия до бойните полета на Гранада и натежалите от интриги градини на Севиля, "Обетът на кралицата" ни пренася в бурното изковаване на една нация и в сложното за разгадаване, запленяващо сърце на жената, преодоляла всички пречки, за да се превърне в Исабел І Кастилска.

Автор: Кристъфър Гортнър Брой страници: 480
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.430 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9786191640485
Дата на издаване: 20.05.2013 ISBN: 9786191640485