Новите правила – Ласло Бок

Разкрития от Google, които ще променят начина ви на живот и работа.

По данни на Linkedin Google е най-желаният работодател в света. Компанията получава над 2 000 000 молби за работа годишно. Тази книга дава отговор на въпроса: „Защо?“, както и на много други.

Изхождайки от богатия си опит като старши вицепрезидент на Google, отговарящ за подбора и кариерното развитие на персонала, както и от последните постижения на психологията и поведенческата икономика, Ласло Бок съставя интригуващ и предизвикателен манифест на най-модерните практики в областта на човешките ресурси.

„Това е разказ за начина, по който мислим за нашите хора, за това какво сме научили през последните петнайсет години и какво може да направите, за да поставите хората на първо място и да преобразите начина, по който живеете и ръководите.“ – споделя самият Бок.

„Новите правила“ показва как да намерите баланса между творческото начало и корпоративната структура, баланс, който води към успех и този успех може да бъде измерен както посредством пазарния дял на компанията, така и посредством качеството на живот на нейните служители. Читателите ще научат как да създадат по-добра компания – при това „отвътре“, а не „от горе“ – и ще възкресят удоволствието от това, което правят.

Книгата вече е определена за едно от най-добрите бизнес заглавия за 2015 от „Бизнес Инсайдър“ и влиза в редица класации за задължителните бизнес четива за годината. Иновативна и изненадваща тя предлага съвсем различна от общоприетата логика при наемането на персонал в 21. век.

Ето пет от златните правила на Ласло Бок:

 • Ограничете властта на мениджърите над техните служители
 • Накарайте най-добрите и най-лошите служители да дадат всичко от себе си.
 • Плащайте „несправедливо“ (така е по-справедливо!)
 • Не се доверявайте на инстинкта си.
 • Заложете на прозрачността.

„Проницателен поглед към съвременното работно място, основан на огромно количество информация.
Ласло Бок разкрива нетрадиционни практики, които могат да доведат до фудаментални промени в света на бизнеса.“
Индра К. Нуи, президент и главен изпълнителен директор на „ПепсиКо“

Новите правила“ няма да ви разочарова. Тя е основана на задълбочени познания от кухнята на този бизнес и изобилства с факти и контраинтуитивни заключения, които позволяват на всеки да промени работното си място към по-добро.“
Forbes

„Интригуващите истории от самото основаване на „Google“ насам, съчетани с прозрения върху теорията на мениджмънта, психологията и икономиката на поведението, водят до написването на една удивителна книга, при това достъпна за всеки.“
Publishers Weekly

„Най-удивителните съвети към мениджърите, свързани с наемането на персонал.“
The Economist

♦ ♦ ♦

Ласло Бок ръководи всички дейности, свързани с човешките ресурси в Google. Работата му обхваща всички сфери, свързани с привличането, развитието и задържането на служителите в компанията, а те са повече от петдесет хиляди, разпределени в над седемдесет офиса по цял свят. Откакто е в компанията, Google е получил над сто пъти признание като изключителен работодател, включително:

 • „Най-добър работодател“ в Съединените щати, Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Холандия, Полша, Русия, Швейцария и Великобритания;
 • най-добър работодател по отношение диверсификацията на персонала;
 • най-желан работодател за студентите, бакалаврите и магистрите в куп страни;
 • най-добра компания за жените, които работят в областта на високите технологии, и още множество признания.

Ласло има бакалавърска степен по международни отношение в колежа „Помона“ и магистърска степен по бизнес администрация в Йейл. Работил е консултантска филма, в начинаеща хайтек компания, в „Дженерал Електрик“ и в „Маккинзи & Ко“. Съосновател е на благотворителна организация, подкрепяща младежи в рисково положение. През 2010 г. е обявен за „служител на годината в областта на човешките ресурси“ от списание Human Resource Executive. През 2014 г. същото издание го включва в класацията на „10-те най-влиятелни личности в областта на човешките ресурси,“ като той е единственият висш мениджър по човешки ресурси в нея. Съвсем за кратко е държал световния рекорд за танцуване на сиртаки заедно с още 1671 служители на „Гугъл“. На 3 ноември 2012 г. заема първо място в света по брой убийства, извършени за този ден в играта Assasins’s Creed III на Xbox. Той притежава много комикси. Страшно много комикси.

 • Корица:Мека
 • Брой страници:496
 • Година:2015
 • Националност:Американска
 • Баркод:9789546555854
 • ISBN:9789546555854
 • Жанрове:Икономика, Интернет бизнес, Кариера и HR, Лидерство
 • Тегло:1 kg