Норвежка морска кухня – Enthusiast Иван Звездев


Със съдействието на Посолство на Кралство Норвегия в България, Иван Звездев представя на читателите най-интересните морски ястия, които са традиционни за северния народ.

Кулинарните предложения са групирани в няколко основни раздела – предястия, суши, основни ястия и десерти. Рецептите са разнообразни и лесни за изпълнение, а необходимите продукти за приготвяне са познати за българския пазар. Книгата е подходяща и би била полезна както на майстор-готвачите, така и на любителите кулинари. Тя е предназначена за всички, които искат да обогатят родното ни меню с нови вкусове.

Освен рецепти за приготвяне на традиционни ястия, в изданието са поместени и фотографии със забележителни гледки от северната страна. Но истинската наслада за окото е апетитно приготвената храна, която е визуализирана по изключително красив и стилен начин. Цветните изображения, поместени в книгата дават предложения за цялостно оформяне на чинията при поднасяне на храната, както и идеи за декорация.

„Семпла, ароматна и вкусна – такава е норвежката храна. За тази непозната за нас кулинарна нация може да се пише много, защото през последните години именно норвежките майстор-готвачи са сред шампионите на най-престижните готварски форуми. И това не е случайно – те използват стари изпитани рецепти и „бабини“ методи на готвене, съчетавайки ги с „новите“ за Европа подправки и продукти, за да създадат почти съвършения вкус на ястията си. Вероятно заради суровия климат местните хора са се научили с малкото налични природни храни да готвят вкусно и здравословно.

Днес, когато наблягаме на морската храна като естествен елемент от рационалното хранене, можем да научим много от жителите на тази впечатляваща северна страна. В книгата ви предлагам част от рибните специалитети на Норвегия, за да можем да обогатим нашето родно меню с нови вкусове.

Добър апетит!”

Иван Звездев

  • Корица:Мека
  • Брой страници:104
  • Общи:От български автор
  • Баркод:9786191641666
  • ISBN:9786191641666
  • Жанрове:Кулинария
  • Тегло:1 kg