Няма невъзможна мисия – Михаел Бар-Зоар, Нисим Мишал

Няма невъзможна мисия

Мисии, в които Специалните части на Израел предизвикват смъртта

„Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“ на Михаел Бар-Зоар и Нисим Мишал даде живот на завладяващите легендарни мисии на разузнавателната агенция на Израел и по неповторим начин разказа на читателите за опасните операции и храбрите разузнавачи, които рискуват всичко, за да изпълнят задачите си.
Сега с „Няма невъзможна мисия“ авторите се завръщат с изключително интересни и динамични разкази за трийсет от най-смелите мисии на Израелските специални части. Бар-Зоар и Мишал предават с впечатляващи подробности важни битки, рейдове във вражеска територия и смъртоносни специални мисии и в същото време докосват сърцата на читателите с лични истории на войници и командири, в които разкриват техните надежди и страхове. Често това са разкази за победи, но понякога и за големи провали, на фона на които се говори за живота и постиженията на някои от най-видните личности в Израел: Моше Даян, Ариел Шарон, братята Нетаняху, Ехуд Барак и Авигдор Каалани. Авторите проследяват живота на Шарон от близката му среща със смъртта в битката при Латрун през 1948 г. до прекосяването на Суец през 1973 г.; вървят с Ехуд Барак, маскиран като жена по улиците на Бейрут през 1973 г., когато той е начело на командосите при поредната геройска мисия, а после са с него и през 1999 г., когато е избран за министър-председател. Освен подробности за впечатляващите крайно рисковани мисии, всяка глава съдържа и интервюта с ключов участник във въпросната операция. Сред интервюираните са някои от най-важните фигури в израелската политика. Разказът в книгата е подкрепен с впечатляващи снимки, много от които се публикуват за първи път.
„Няма невъзможна мисия“ е не само увлекателна, но и образователна книга, която ще помогне на всеки изкушен от темата за Близкия изток да разбере как тези важни събития са се отразили върху развитието на Израел и на света като цяло.

Михаел Бар-Зоар e писател, общественик и бивш законодател, автор на много художествени и документални книги. Бил е член на Кнесета и дипломатически представител в Европейския съвет. Д-р Бен-Зохар е бил съветник на генерал Моше Даян, бил е професор в университета в Хайфа в Израел и в университета „Емори“ в Атланта, Джорджия. Той е един от най-изтъкнатите специалисти по история на шпионажа и е официален биограф на Давид Бен Гурион и Шимон Перес. Освен това е написал биографията на Исер Харел, легендарния директор на Мосад, съавтор е на книгата „The Quest for the Red Prince“, посветена на кървавата война между Мосад и Черен септември. Книгите на Бар-Зоар са преведени на осемнайсет езика.

Нисим Мишал е един от най-видните телевизионери в Израел. Притежава докторска дисертация по политология. Работил е в израелската държавна телевизия като политически репортер, кореспондент във Вашингтон и като генерален директор на телевизията. За петдесетата и шейсетата годишнина на Израел Мишал публикува две книги за великите събития в историята на страната, преведени на английски, френски, руски и испански. В съавторство с Шимон бен Ами, бивш министър на външните работи на Израел, пише труд за двехилядната история на еврейския народ.

Автор: Михаел Бар-Зоар; Нисим Мишал Брой страници: 288+16 цветни
Категория: Политика; Публицистика и журналистика Език: Български
Тегло: 0.320 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9786191642663
Дата на издаване: 22.01.2018 ISBN: 9786191642663