Невиждани академици: История от света на диска – Тери Пратчет

Невиждани академици: История от света на диска

37-мата книга на Тери Пратчет "Невиждани академици" от поредицата "История от света на диска"!

„Въпросът при футбола – същественият въпрос при футбола – е, че не става въпрос просто за футбол“ – Тери Пратчет

Футболът пристига в многовековния град Анкх-Морпорк. Не старомодното, дивашко ръгане и блъскане, а новият, бърз футбол с островърхи шапки за врати и топки, които правят пммнг, като ударят земята. И ето че магьосниците от Невидимия университет трябва да спечелят мач, без да използват магия, така че са склонни да прибягнат до всичко останало.

Предстоящият Голям Мач събира един ненадежден младеж с изумителен талант за ритане на тенеке, една майсторка на невероятно вкусни пирози, една завеяна, но красива девойка, която като нищо може да се окаже най-страхотният моден модел на всички времена, и мистериозния господин Хаху. (Никой не знае почти нищо за господин Хаху, дори и самият господин Хаху, което тревожи и него.) С наближаването на мача четирите съдби се усукват и променят завинаги. Понеже въпросът при футбола -същественият въпрос при футбола – е, че не става въпрос просто за футбол. Само наште! Само наште! Само наште! …

Тери Пратчет е световно признатият създател на поредицата от Света на Диска, стартирала през 1983 г. с „Цветът на магията", като с „Невиждани академици" наброява тридесет и седем новели. Световните продажби на книгите му вече са достигнали 60 милиона, като са преведени на тридесет и седем езика. Тери Пратчет е удостоен с литературна награда за цялостен принос през 2009 г.

Автор: Тери Пратчет Брой страници: 550
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Архонт – В Баркод: 9789544221034
Дата на издаване: 15.10.2014 ISBN: 9789544221034