Невинна кръв: кн.2 Орденът на сангвинистите – Джеймс Ролинс, Ребека Кантрел

Невинна кръв: кн.2 Орденът на сангвинистите

Книга втора Невинна кръв от трилогията Орденът на сангвинистите на Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел.

"Съдбата на небето е затворена в дете с…Невинна кръв

Свирепа атака в калифорнийско ранчо запраща археоложката Ерин Грейнджър обратно при сангвинистите – безсмъртен орден, основан на кръвта на Христос със задачата да закриля света от зверовете, които дебнат в сенките и очакват удобен момент да излязат свободни на слънчева светлина. Следвайки пророческите думи, открити в Кървавото евангелие, написано от самия Христос и изгубено в продължение на векове, Ерин трябва да обедини сили с армейски сержант Джордан Стоун и мрачния загадъчен отец Рун Корза, за да открие и защити момче, смятано за облечен в плът ангел. Тайнствен враг с огромни сили и ужасяващи амбиции издирва същото момче – но не за да спаси света, а за да ускори унищожаването му. Ако иска да се надява на победа, Ерин трябва да открие истината за детските години на Христос и да разбере какво е първото му истинско чудо – събитие, обвито в грях и унищожение, останало незавършено и до ден днешен и единствена надежда за света. Търсенето на истината ще поведе Ерин и останалите през вековете и по целия свят, от прашните равнини на Светите земи до ледените води на Арктика, от катакомбите на Рим до желязна крепост в Средиземно море и накрая до самата порта на Ада, където ги очаква съдбата им – и съдбата на целия свят."…

Ребека Кантрел е носител на наградите „Александър Брус” и „Макавити” с поредицата си за Хана Вогел и е номинирана за „Бари” и „РТ Ривюърс Чойс”; романът й за мобилни телефони „АйДракула” беше посрещнат топло от критиката, номиниран е за наградата APPY и влезе в списъка на десетте най-добри романи на ужасите за деца на „Буклист”.

Джеймс Ролинс е водещ автор на бестселъри на „Ню Йорк Таймс” и трилърите му са преведени на повече от четиридесет езика. Поредицата му за Сигма Форс е приветствана като „грабваща дъха и вниманието” („Ню Йорк Таймс”) и „едно от най-горещите четива за лятото” („Пийпъл Магазин”).

Автор: Джеймс Ролинс; Ребека Кантрел Брой страници: 528
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Приключенски романи Език: Български
Тегло: 0.450 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546554802
Дата на издаване: 18.05.2015 ISBN: 9789546554802