Невероятният Spider-man: Началото – Прес Marvel

Питър Паркър е най-обикновен гимназист. Пренебрегван от съучениците си. Живее с чичо си Бен и леля си Мей. И животът му не нищо особено.

Но всичко се преобръща тотално. При посещение в Научния институт Питър е ухапан от заразен с радиация паяк. Скоро той осъзнава, че паякът е оставил нещо повече от белег. Рефлексите и сетивата му се изострят, отървава се от очилата, а силата му нараства многократно. Освен това придобива и способността да се катери по стени, също като паяк.

Смъртта на чичо му Бен от ръцете на престъпник принуждава момчето да преосмисли отношението си към новите си способности и да осъзнае, че с голмята сила идва и големите отговорности.

Така скромното и затворено момче се превръща в Спайдърмен, защитаваш жителите на своя град и готов да се бори със всяка несправедливост.

Вижте историята на един от най-познатите супергерои в света от самото ѝ начало.

♦ ♦ ♦

Спайдър-Мен / Spider-Man / Човекът паяк е измислен супергерой на Marvel Comcs, създаден от писателя Стан Лий и художника Стив Дитко. Появил се за пръв път в Amazing Fantasy бр. 15 през месец август 1962 г.

Той става един от най-популярните, трайни и разпознаващи се супергерои в света.

През 2002 г. излиза първият игрален филм за Spider-man с участието на Тоби Магуайър в ролята на Питър Паркър. През 2004 и 2007 г. излизат втора и трета част.

През 2012 г. е поставено началото на нова поредица, под заглавието The Amazing Spider-Man. Режисурата е на Марк Уеб, а в ролята на Питър се превъплъщава Андрю Гарфийлд. През 2014 излиза и втората част от новата серия.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:48
  • ISBN:9789543083565
  • Жанрове:Фентъзи, Комикси
  • Препоръчана възраст:6-8 години, 9-12 години
  • Тегло:1 kg