Непознати улици – Мария Мутафчиева

Мери от групата Мери Бойс Бенд издава стихосбирка с името „Непознати улици“.
Месец, след като БГ групата на 2012 пусна на музикалния пазар новия си албум „Непознати улици 2012“, вокалът и автор на всички й песни – Мария Мутафчиева издава и книга с това име. Изданието съдържа ранните стихове и първите си текстове за песни на изпълнителката, а илюстрациите и дизайнът са дело на Невена Ангелова – художник и преподавател в НХА.
Към книгата има и подарък – CD „Непознати улици 2012“. То включва 12 трака – презаписани версии на култовите песни отпреди десет години, както и неиздаваните до момента „Опит за летене“, „Когато сън Земята заспи“ и инструментал на най-големия хит на Мери Бойс Бенд „Непознати улици“ – поместен и в учебника по музика за седми клас.
Мери споделя: „Текстът на една песен винаги е бил водещото начало за мен. Това, че съм филолог по образование, разбира се, ми помага, но ме прави и много самокритична… Никога преди не съм мислила, че ще издам стихосбирка… Румяна Емануилиду (редактор и издател) пое инициативата и ме покани, а аз първоначално се почувствах странно неподготвена за това… Но всеки от нас започва отнякъде… Когато си в публичното пространство, хората знаят всичко за теб от момента, в който си влязъл в полезрението им. Книгата „Непознати улици“ открехва врата към времето преди да стана Мери. Тя е моето начало като автор. Албумът пък е изключително важен за Мери Бойс Бенд, защото събира в едно първите авторски песни на групата! Сигурна съм, че за нашите почитатели ще е интересно да се срещнат със самите нас от друго време!“

Автор Мария Мутафчиева
Издателство Мюзик лайф
ISBN 9789549850406
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 68
Формат 140X160 мм
Език Български