Нейдзин: Класическата китайска медицина на жълтия император – Маошин Ни

Нейдзин: Класическата китайска медицина на жълтия император

„Нейдзин“ е един от най-важните класически трудове на даоизма, както и най-висшият авторитет по традиционна китайска медицина.

Авторството се приписва на великия Хуанди, Жълтия император, царувал през третото хилядолетие преди Христа. Този нов превод включва осемдесет и една глави от първата част на „Нейдзин“, известна като „Су-уън“, или „Въпроси на органичната и основополагаща природа“. (Другата част, наречена „Линшу“, е технически наръчник по акупунктура и не е включена тук.).

Написана под формата на беседа между Хуанди и негови служители, „Нейдзин“ от Жълтия император съдържа богатство от познание, включително етиология, физиология, диагностика, терапия и превенция на заболявания, както и задълбочено изследване на такива разнообразни теми, като етика, психология и космология. Всички са обсъдени в холистичен контекст, според който животът не е фрагментиран като модела, предлаган от съвременната наука, а по-скоро всичките части съставят едно взаимосвързано цяло. С разкриването на естествените закони на тази холистична вселена книгата предлага много практични съвети как да се поддържа дълъг, щастлив и здравословен живот

Маошин Ни е доктор по източна медицина и лицензиран акупунктурист в Санта Моника, Калифорния. Той също така е автор на „Опростена китайска хербология“ и „Дао на храненето“.

Автор: Маошин Ни Брой страници: 416
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.600 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546556608
Дата на издаване: 12.02.2016 ISBN: 9789546556608