Неизвестните мемоари на Жаклин Кенеди Онасис – Рут Франсиско


“Искам да изживея живота си, не да пиша за него!”
Джаки

Коя бе Жаклин Кенеди Онасис

Една от най-вдъхновяващите и влиятелни жени на своето време, тя се превърна в женски образ, предизвикващ най-ожесточени спорове. Подвластна на силни страсти и емоции, Жаклин бе човек, който искаше да изпита всичко. За първи път превърнатите в роман мемоари разказват историята на Джаки със собствения й глас – с присъщото й веселие и остроумие, скръб и горчивина, нежност и сила на духа.
Рут Франсиско смело прекрачва прага на обществения живот на Джаки и разкрива нейната психология и сексуалност отвъд ослепителната й легендарна външност. В тази грабваща, епична приказка, тръгваме заедно с Джаки на пътешествие от привилегированата й, но объркана младост, през екзалтацията и страданията й в брака с Джон Ф. Кенеди до смазващото отчаяние, изгнаничеството и самотата. Като успява да прости на ревнивата си съперница Мария Калас и грубиянина си съпруг Аристотел Онасис, Джаки започва да търси избавление, най-сетне намирайки покой сред децата и работата си.

Силна, жива и вдъхновяваща, “Неизвестните мемоари на Жаклин Кенеди Онасис” е завладяваща творба, митична притча за превратностите и вихрените обрати на женската душа.
Автор Рут Франсиско
Издателство Бард
Година на издаване 2006
Корица Меки корици
Страници 464
Формат 20/13
Език Български