Не тъгувай, Мария – Ники Пелегрино


Любовта, специалитетите и Италия изграждат най-питателната любовна история на тази година

“Не тъгувай, Мария” е завладяваща сага, написана с цялата свежест и топлота на готварските рецепти, предлагани от семейство Кароца. История за вечната любов между Италия и Англия, за италианки от три различни поколения и за една стара кухня в Кампания, която е живата връзка между тях.
Италия, 1964г. Мария Доменика е най-голямата дъщеря на Пепина и Ерминио Кароца, фермери от малкото южно градче Сан Джулио. Стените на майчината кухня и кафене “Анжели” – място, заредено с приятелство, силно еспресо и прочутите ricotta sfolgliatelle – ограничават живота на шестнадесетгодишното момиче. Родителите на Мария таят големи надежди за своята красива първородна дъщеря, но тя има други планове…

Когато след една година автобусът зави на малкия градски площад и спирачките му изпищяха, никой не погледна два пъти тъмното момиче с износен куфар, тромаво проправящо си път към вратата.
Франко можеше лесно да я забележи от мястото си зад бара, но беше зает с клиентите в пълното си кафене.
Джовани, изтичал да донесе вестник, я забеляза и застина за секунда. Тя изглеждаше толкова смачкана и изтощена, докато вдигаше чантата си, че почти щеше да й предложи помощ. Имаше нещо в очите й обаче, което не приветстваше никаква близост и той я остави да си тръгне без да каже нито една дума. Големият й корем изпъкваше, докато тя несигурно крачеше по улицата. Мария Доменика Кароца най-сетне се завърна у дома.
Автор Ники Пелегрино
Издателство Бард
ISBN 9789545857577
Година на издаване 2007
Корица Меки корици
Страници 360
Формат 20/13
Език Български