Не се скатавай! Работи! – Лари Уингет

Не се скатавай! Работи!

* За кого е тази книга?
Отчаяни сте, защото не получавате желаните резултати в работата си? Липсва ви вдъхновение, затънали сте в рутина, чувствате се недооценени?
Имаме добри новини за вас: вашият успех не зависи от шефа ви, от мениджъра ви, от подчинените ви или от световната икономика. Той зависи само от вас! Бизнесът никога не е лош или добър, хората са или не са добри в него. Ако това твърдение ви провокира, тази книга е за вас!

* С какво тази книга е различна?
Някои автори на бизнес книги захранват егото ви, като ви пълнят главите с информация, която вече знаете. Други ви затормозяват със статистически данни и анализи по икономика, а вие четете ли четете, докато накрая заспите от скука или се загубите някъде по средата на книгата. Трети експлоатират до безкрай най-актуалните теории от света на бизнеса, без да ви дадат нито една конкретна идея как да ги реализирате на практика. Някои казват, че единственото, което трябва да направите, за да имате успех в бизнеса, е да обичате работата си. Най-лошото в цялата тази каша от бизнес приказки е, че те са изпълнени с толкова елементарни и изтъркани послания, че са обида за вашата интелигентност.
Лари Уингет разбива на пух и прах безполезните съвети, които ще намерите в повечето бизнес книги и ви обяснява защо:
• Работата в екип е "умряла работа" – в екипа винаги има един "мъртвец".
• Клиентите имат късо търпение и дълга памет.
• Почти всеки проблем се решава с продаване.
• Не можеш да сключиш добра сделка с лош човек.
• Не е задължително да обичаш работата си (но помага).
"Лари Уингет говори за всичко в работата – от подчинените тарикати и мотивиращите оратори до непрофесионално вършените услуги, некадърните търговци и лошите шефове. Бизнесът не е честна битка. Лари има едно голямо предимство в този занаят – казва истината и не му пука дали тя ви харесва, или не. Но независимо дали ви е симпатичен, или го мразите до дъното на душата си, Лари ви предизвиква да бъдете такива удивителни хора, каквито знаете, че сте."
Джо Калоуей, писател.

* Какво ще спечелите от тази книга?
Лари Уингет ще ви покаже как да поемете отговорност за собствения си успех и да започнете да работите отново с въодушевление. Независимо дали си имате шеф или сам сте си господар, или ръководите други хора, съветите на Лари ще ви свършат работа. Той призовава:
• Не очаквайте другите да ви направят богат, ако вие ги държите бедни.
• Хвалете публично и критикувайте насаме.
• Запомнете: най-големият шеф е клиентът – той може да уволни всекиго.
Авторът на "Спри да хленчиш, размърдай си задника" разкрива най-важното нещо, което трябва да знаете, за да успеете в бизнеса:
Вашият успех си е ваша грижа!

Автор: Лари Уингет Брой страници: 216
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.230 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 9789547711693
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789547711693