Науката за любовта – Джон Бейнс


Повече от четири десетилетия Дарио Салас Сомер, доктор по философия, работи за прогреса на човечеството и вътрешното развитие на индивида. Той е международно известен автор, философ и основател на Института за херметическа философия. Неговият уникален подход обединява съвременната психологическа и научна практика с древната философска мъдрост.

Д-р Салас започва да публикува трудовете си от 1966 г. под литературния псевдоним Джон Бейнс и бързо печели признание за книгите си "Тайното учение", "Звездният човек", "Хипсосъзнание", "Съществува ли жената?", "Развитие на вътрешния свят" и "Морал за 21 век".

"Науката за любовта" е посветена на прекрасния съюз между Мъжа и Жената. Тя изследва всички форми на истинската и на опорочената любов в светлината на херметическата философия.

Някои от темите, които книгата разглежда: бракът като котва и цел, неотдаване в любовта, нарцисизъм и ревност, човекът като любовен автомат, вампиризъм, магнитно опиянение, Едипов комплекс и комплекс на Диана, призракът на фантазиите, садомазохизъм, натраплив стремеж към сексуални удоволствия, самота и тревожност, превръщането на жената в сексуален предмет, фригидност и омпотентност, магнитната връзка между мъжа и жената, тайната на женската душа, заблуди относно любовта, секса и брака.

Ако целта ви е да намерите истинска любов, вече сте започнали пътуването си към нея.
Автор Джон Бейнс
Издателство Екслибрис
ISBN 9789548208642
Година на издаване 2009
Корица Меки корици
Страници 408
Формат 20/13
Език Български