Насилието в модерната епоха – Васил Проданов

Насилието в модерната епоха

Второ преработено и допълнено издание.

"Тази книга може спокойно да се нареди във вашата библиотека след фундаменталните "Богатството на народите" на Адам Смит, "Капитанът" на Карл Маркс и "Свобода на избора" на Милтър Фридман. Може би за да докаже, че когато капитанът "работи" (по Маркс), той носи богатство само на някои (не по Смит), като ограничава свободата на милиарди хора (не по Фридман). И че в модерната епоха на развития капитализъм именно насилието обединява, подчинявайки, а не че обединението на слабите прави силата."
Боян Дуранкев, сп. "Алтернативи", 2003, бр. 8

"Проблематиката за насилието има библейски измерения и всеки автор и читател може да прибавя към нея каквото пожелае. Но разработката на проф. Васил Проданов е наистина фундаментална. Аз откроявам в нея пет органично вплетени равнища на анализ – философско, историческо, социологически, социално-психологическо и политологическо. Това му осигурява действително една панорамност на изследваната тема на насилието. Всичко, което е могло да се каже, е казано и ние наистина разполагаме с една перфектна разработка."
Максим Лазаров, сп. "Философски алтернативи", 2004, бр. 3

"Книгата на проф. Проданов не е черна статистика. Тя наистина обяснява насилието като инструмент на развитието, включително и при утвърждаването на демокрацията. Тази книга вероятно ще влезе в световните дебати заедно с трудовете на такива знаменитости като Тофлер и Хънтингтън, Дракър и Цветан Тодоров, Хабермас и Дерида, стига да се намерят сили и средства да се преведе и издаде в някое престижно западно издателство."
Павел Писарев, сп. "Понеделник", 2004, бр. 4-5

Автор: Васил Проданов Брой страници: 648
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.950 кг.
Издател: Захарий Стоянов Баркод: 9789547395947
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 9789547395947